ZapDog

Voer voor Baasjes

Giftig Hondenvoer (Deel 4): ook in België terugroeping!

nutrocolor.gifIn “Deel 3” van deze onfortuinlijke reeks ‘giftige-hondenvoer-artikels’, meldden we dat het Federaal Agentschap voor de VoedselVeiligheid ons had geïnformeerd dat “de Belgische markt niet betrokken was bij deze [toxische] levering”. Op onze hoede beloofden we de zaak op de voet te blijven volgen.

Ondertussen blijkt dat zowel in de Verenigde Staten als in Europa de reikwijdte van de vergiftige producten enkel toeneemt. Onze eerdere vrees blijkt gegrond: het FAVV meldt dat de firm ‘NutroFoods’ nu ook in Europa natte honden- en kattenvoeding (blikvoer) uit de rekken neemt. NutroFoods is minder bekend, het merk ‘Choice’ des te beter. Klik hier voor een lijst van de betrokken producten.

Ondertussen in de Verenigde Staten …
Via de blog Pet Connection kan je op de hoogte blijven van de laatste stand van zaken. Meer dan 4.000 baasjes hebben een huisdier geregistreerd overleden ten gevolge van de vergiftigde voeding … Het totaal aantal overleden huisdieren is wellicht groter. Bijna alle merken en producten worden teruggeroepen.

Bij ZapDog blijven we onder de indruk dat er in België (té) weinig ruchtbaarheid aan deze zaak wordt gegeven. Het gevaar lijkt ons dreigend én reëel. Over naar de vriendelijke Meneer Yves Vanden Bosch bij het Meldpunt van het FAVV voor een reaktie.

Wordt – tot onze spijt – vervolgd.

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: