ZapDog

Voer voor Baasjes

5 tips bij de aankoop van een hondenbed

dog_bed1.jpgWanneer je een nest of hondenbed wil kopen, kan je best een aantal fouten vermijden. Zorg ervoor dat je een intelligente en goed doordachte aankoop maakt. Jouw hond zal er immers vele uren in doorbrengen.
Koop niet het eerste beste hondenbed dat je opmerkt in de winkel. Neem je tijd en kijk wat rond. Neem je hond zo mogelijk mee naar de winkel om het bed te testen. Vind je geen enkele hondvriendelijke hondenbeddenshop, print dan dit artikel en neem het mee.

Knabbel-veilig?

Indien je hond een knabbelaar is en het bed niet knabbel-veilig, kan je thuiskomen naar iets wat ooit een hondenbed was … Kijk zowel naar de duurzaamheid van de voering als naar die van het bed. Knabbel-veilige bedden bestaan, als ook bedden waarvan je de voering kan vervangen. Wat je zeker wil vermijden is dat wat afgeknabbeld kan worden, de hond kan verstikken of een obstructie in de darmen kan veroorzaken. Better safe than sorry…

Goedkoop?

Wanneer je het goedkoopste hondenbed koopt, krijg je waar voor je geld. De kans is reëel dat het bed geen lang leven beschoren is. Je hoeft waarschijnlijk niet veel meer te betalen om een bed van betere kwaliteit te krijgen. Ga best voor een gekend merk zoals Dog’s Companion.

De juiste maat?

Een Bull Dog past niet in een bed voor een Chihuahua, noch in ééntje voor een Deense Dog. Zorg dus voor de juiste maat. Jouw hond moet zich op een comfortabele wijze kunnen ronddraaien, plooien en stretchen. Een té groot bed is niet ok. De meeste honden voelen zich verloren in een te groot bed en zullen er vaak niet in willen slapen. Wanneer je een bed voor een puppy koopt, denk er dan aan dat die pup snel groeit. Koop een bed dat voldoende groot is voor een volwassen hond van zijn ras en leg er een deken in.  Zo kan de puppy een nestje kan maken om lekker in te snoezen.

Wasbaar?

Je wil een hondenbed dat schoongemaakt kan worden. Het bed moet volledig wasbaar zijn. Vlooien kunnen weelderig tieren in de kussens. Vieze geurtjes bijten zich snel vast. Alle onderdelen in textiel moet je kunnen wassen in de wasmachine. Gebruik een milde oplossing van bleekwater en water om de andere delen van het bed te ontgeuren en desinfecteren.

Je hond vindt er niks aan

Zorg ervoor dat je hond het bed ook leuk vindt. Een hond die het snel warm heeft, zal niet blij zijn met een bedje gevoerd met schapenpels. Denk altijd aan de hond eerst. Pas daarna of het bed ook past bij jouw interieur. Alhoewel we overtuigd zijn dat deze Fatboy beide criteria beantwoordt! fatboy_doggielounge_l_orange.jpg

1 Comment»

  Daphné wrote @

Wij hebben zo’n Fatboy maar die ligt niet altijd het beste…
Blijkbaar is de vloer soms beter: gek…

Wel handig is dat dat kussen niet zo vuil wordt en niet zo kan ruiken als die anderen. Het maakt wel meer lawaai (knispert zo) als Eiko zich draait of krabt.

Ohja, en tis nog steeds MOOI ROOD!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: