ZapDog

Voer voor Baasjes

5 tips: je Hond voor het eerst naar de Kennel.

kennel.jpgJe droomt al erg lang van een rondreis in China. Blijkt dat nou net het land te zijn waar ze honden liever eten dan huisvesten. Je hondje kan dus niet mee en je moet hem naar een hondenkennel of -hotel brengen. Vele honden zijn angstig wanneer ze voor een eerste keer in een kennel – of overal waar het niet ruikt naar ‘thuis’ is – worden ondergebracht. Ook de meeste baasjes vinden het niet leuk.

De volgende tips zorgen ervoor dat die eerste keer minder zenuwslopend en stresserend verloopt:

  1. Probeer kalm te blijven (moeilijk hoor, dat weten we). Wanneer je aan het inpakken bent, doe alsof er niets aan de hand is.
  2. Geef zijn favoriete dekentje en kussen mee. Indien hij er geen heeft, geef één van jouw sweatshirts (ongewassen!) mee, om hem te kalmeren wanneer je vertrokken bent. Geef voldoende voorraad van zijn eigen voeding. Alles wat naar huis ‘smaakt’ of ‘ruikt’ zal hem helpen bij de aanpassing. Denk ook aan zijn favoriete speeltjes: een Kong, een piep-konijn, …
  3. Wanneer je hem wegbrengt, vertrek zo snel mogelijk. Maak het afscheid niet nodeloos lang. Gedraag je niet alsof je naar het andere einde van de wereld vertrekt, zelfs al ga je naar China.
  4. Wanneer je meer dan 1 hond naar een kennel brengt, vraag dan of ze een hok kunnen delen.
  5. Laat een telefoonnummer achter waar de kenneleigenaar jou kan bereiken. Zorg ook voor een (lokaal) noodnummer (ouders, vrienden,…) . Probeer zelf niet elke dag de kennel te contacteren om te kijken hoe het met je pup gaat.

Zo, nu kan je volop genieten. Ook je hond zal zijn verblijf bij ‘Chez Puppy’ als vakantie ervaren

Advertisements

3 Comments»

  Daphné wrote @

Je kan je hond ook gewoon naar vrienden brengen of naar een hotel waar hij in niet continu in een hok hoeft…

Je moet wel opletten: indien je hond zich verveelt kan het speelgoed, kussen, de mand of je sweatshirt niet geheel ongeschonden uit vakantie komen… Onze huishond kreeg na 2 keer een mand naar de haaien geknabbeld te hebben, enkel een oude beknabbelde mand mee! Het kussen overleefde het hondenhotel geen dag.
De laatste keer ging hij bij iemand thuis. Daar ging het véél beter en hij kwam er socialer uit ipv getraumatiseerd.

ps: China en de chinezen zijn nog zo erg niet : http://eiko.skynetblogs.be/post/4465941/eiko-en-mijn-chinese-buurman

  Met een Belgische Hond op Europese Vakantie « ZapDog wrote @

[…] …) kan je best overwegen een paar weekjes afscheid te nemen van je pup. Het ZapDog artikel “5 Tips: Je hond voor het eerste naar de Kennel” helpt je op […]

  Geert wrote @

Je kan je hond ook gewoon meenemen op vakantie!
Het vereist wat meer planning waar de hond mee kan en wat vereist is in het vakantieland, maar een hond is het gelukkigste in zijn eigen familie.
Ik heb trouwens nog nooit overwogen om mijn kinderen niet mee te nemen op vakantie. Deze hebben namelijk ook een grote invloed op de invulling van mijn vakantie.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: