ZapDog

Voer voor Baasjes

Pup Vraagtetaan …

tags.jpgEen bedrijfje met de welklinkende naam ‘SNIF Labs’ is gestart met het beta-testen van technologie die tot doel heeft dat buurthonden en hun baasjes elkaar beter leren kennen.

“Social Networking in Fur” (SNIF Labs, dus) heeft een “communicatie protocol’ ontwikkeld dat gebruikt wordt door een speciale zender die aan de hondenhalsband kan worden vastgemaakt. Het protocol zorgt voor de uitwisseling van honden- en baasjes-info met andere SNIF-gebruikers, wanneer ze zich in nabije afstand bevinden. Wanneer de eigenaars terug huiswaarts keren, en inlogging op de SNIF sociale netwerk site, kunnen ze de info gebruiken om in contact te komen. SNIF is ervan overtuigd dat hondeigenaars vaak vele interesse-gebieden delen.

Het lijkt wel de volgende revolutie in de wereld van ‘social networking’. “Wanneer baasjes naar de hondenwei trekken, delen ze veel info met de andere bezoekers, maar zelden een voornaam of persoonlijke gegevens,” zegt Ted Rheingold, stichter van (de échte SuperHondSite) Dogster.com, een netwerk site voor baasjes en hun honden. “Het Internet geeft mensen de vrijheid informatie makkelijk te delen. De hond wordt dan vaak een ‘avatar’ of alter ego.”

SNIF neemt het allemaal een stapje verder: SNIF bezorgt niet enkel de hondjes en baasjes een mogelijk lief, maar monitort ook de activiteiten van de hond wanneer hij alleen wordt thuisgelaten. Zo lang Puppie in de buurt blijft van een geïnstalleerd toestel, kan het systeem registreren wanneer hij slaapt, eet, rondwandelt of zelfs een plasje doet … De eigenaar kan de data via onder andere een browser raadplegen. Hij kan zelfs een email of SMS waarschuwing instellen wanneer een grote afname in activiteit wordt vastgesteld, wat zou kunnen aantonen dat de hond ziek is.

SNIF werd geboren uit de laboratoria van de gerenomeerde universiteit MIT. Een aantal issues betreffende de garanties rond privacy worden uitgeklaard. Vermits SNIF met radiofrequenties werkt, wacht het een goedkeuring van de Amerikaanse Telecom Autoriteit.

Wordt verwacht in November in de winkels van Boston. De prijs is nog niet gekend. Voorlopig ook geen export plannen richting Europa. 

Advertisements

4 Comments»

  Daphné wrote @

Cool…
Maar naast poepzakjes, labels, labelzakjes, etc wat kan er zo nog allemaal aan de hals van de hond zonder dat die een hernia krijgt? 😉

  Dogdate « Elle blogt wrote @

[…] daar mensen met gelijkaardige levensvraagstukken rondlopen als op deze redactie, ontdekken we bij Zapdog. Daar wordt mijlendiep ingegaan op de SNIF-technologie, een letterwoord dat staat voor het prachtig […]

  zapdog wrote @

Hartelijk dank voor deze verwijzing in de Elle Magazine blog!
Het ZapDog Team

  Pup Vraagtetaan in Nederland … « ZapDog wrote @

[…] 12, 2007 at 12:29 · Filed under Fun Op 3 mei informeerden we jullie in het artikel ‘Pup Vraagtetaan …”over de SNIF spitstechnologie die hondenbaasjes aan een lief […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: