ZapDog

Voer voor Baasjes

De Brusselse Griffon: een Goede Keuze voor Actieve Baasjes

brussels_griffon.jpgDe Brusselse Griffon is de enige dwerghond bij wie de pels ruig en stevig moet zijn. In dit opzicht heeft de Griffon het voordeel dat hij makkelijker dan andere dwerghonden door weilanden en bossen kan rennen. Hij is intelligent, robust en een levendige kleine compagnon.

De belangrijkste kenmerken van de Brusselse Griffon zijn:

  • relatief groot hoofd
  • korte onderkaak
  • volledig zwarte ogen met ondeugende uitstraling
  • dichte oortjes waardoor hij intelligentie en waakzaamheid uitstraalt

Het Griffon ras is vrij recent. Inteelt moet zeker vermeden worden. De kleinste teefjes werpen niet noodzakelijk de kleinste pups. Een teef en een reu van gemiddeld gewicht en grootte vormen de beste combinatie.

Het ronde hoofd heeft hard en onregelmatig haar dat wat langer is rond de ogen, de neus en op de kaken. De ogen moeten relatief groot en erg donker zijn met lange wimpers. De neus moet altijd gitzwart zijn. De lippen zijn zwart omrand en de Griffon heeft een snor. De kin is omringd met een baard. Hij heeft een rechte staart van twee/derde lengte en weegt maximaal 5 kilo. De schofthoogte variëert van 25 tot 30 centimeter. De pels kan een rode, rood/zwarte, beige/zwarte en zwarte kleur hebben. Elke witte vlek is rasonzuiver.

brussels_griffon_b.jpgHij past zich makkelijk aan aan kleinere leefruimtes maar houdt ook van een stevige wandeling in het bos en rennen in een grote tuin. De Griffons zijn hartelijke, liefhebbende hondjes met een welgezind temperament. Ze hebben nood aan regelmatig sociaal contact. De zachte vacht heeft weinig onderhoud nodig. Een occasionele borstelbeurt en bad voldoen ruimschoots. 

De Griffon past perfect bij volwassenen met een actieve levensstijl en met kinderen.

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: