ZapDog

Voer voor Baasjes

Het Beste Snoep voor je Hond

dog_cookie.jpgSnoepjes zijn onmisbaar bij het belonen van positief gedrag. Ze zijn ook een makkelijke, budget-vriendelijke en plezierige manier om je hond duidelijk te maken dat je van hem houdt. Hou rekening met de volgende elementen wanneer je een traktatie kiest:

  • Indien je de snoepjes wil gebruiken bij een opleiding, kunnen ze best wat kleiner zijn. Zo worden ze snel verorberd en zorgen zo voor minimale afleiding.
  • Wanneer je jouw hond vaak beloont met snoep, overweeg dan kleinere, calorie-arme beloningen.
  • Puppies houden van kleinere beloningen, oudere honden met gevoelige tanden van zachte brokjes.
  • Honden met allergieën serveer je best hypo-allergeen snoep. 
  • Honden versnaperingen zijn beschikbaar in alle maten, vormen en smaken. Zorg er voor dat je hond ze ook lekker vindt.

In volume, kan snoep best beperkt worden tot minder dan 10% van het dagelijks gewicht aan voeding. Dit is zeker zo voor honden die aan obesitas leiden. Snoep kan ook helpen met het oplossen van gedragsproblemen veroorzaakt door (mee-) eten ‘aan tafel’ – bedelen, onevenwichtige voeding, gewichtstoename en verteringsproblemen. Beloon de hond met het occasionele hondensnoepje (weg van de tafel!) en laat de tafelrestjes voor wat ze zijn.
We beschrijven de verschillende soorten hondensnoep:

Koekjes
Honden verlangen vooral naar het ‘knapperige’ van een koekje. Hardere koekjes helpen bij de reiniging van tanden en tandvlees. Kleinere hapjes passen perfect (en makkelijk meeneembaar) bij een opleiding of als snelle beloning. De koekjes hebben vaak een vorm van een bot. Sommige bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn versterkt met vitamines en mineralen.

nutrident.jpgVegetarisch
Indien je hond een dieet volgt, of wanneer je liever natuurlijke versnaperingen geeft, dan zijn vergetarische snoepjes dé optie. Deze calorie-arme, voedzame, groenten-lekkernijen leveren ook een noodzakelijke bijdrage aan het onderhoud van de tanden. En honden houden zelfs van de smaak

Vleessnoep
Vleessnoepjes – de knapperig, hard én kleverige versies –  bevatten echt vlees of vleesproducten en combineren de smaak waar honden van houden met de proteine die honden nodig hebben. Kies voor een merk met minimale extra additieven en smaakversterkerskoekje-natuurlijk1.jpg

Bio
Bio snoep levert de honden een fantastische kauwbeurt. Varkensoren – een eeuwige favoriet – zijn zelfs beschikbaar in verschillende smaken. Bovendien zorgen ze voor een versnapering waar de hond wat langer zoet mee is. Zoek naar de echte bio versies!

Rawhide
Rawhide (= vel van de koe) kennen we vooral van de melkwitte beenderen geknoopt in allerlei rare vormen. Vooral met de Kerst zijn ze een favoriet kadootje voor Max. Alhoewel de meeste rawhides een excellente versnapering voor de hond betekenen, kan je best de samenstelling van het product onderzoeken. Rawhides worden gebleekt en met heel wat conserveermiddelen behandeld. Bovendien verteren ze niet altijd even makkelijk. Farmfood heeft ook hiervoor een zogenaamde ‘bio’ versie ontwikkeld.

Snoep is geen noodzaak. Een fikse wandeling, een dikke knuffel of met een tennisbal spelen toon je je hond eveneens hoeveel je om hem geeft.
 

Advertisements

1 Comment»

  Daphné wrote @

Ik neem gewoon brokjes van haar voer, en haal ze dan ook uit de reeds gevulde etenspot waardoor ze niet meer eten krijgt dan anders en dus niet verdikt…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: