ZapDog

Voer voor Baasjes

Is mijn hond een hond?

hondendna.jpgMMI Genomics Inc. is een Amerikaans laboratorium met veel ervaring in het leveren van diensten voor DNA identificatie en afkomst herkenning bij honden.  MMI heeft tot op heden een aantal honderd duizenden honden in ‘kaart’ gebracht. MMI werkt voornamelijk met fokkers en rashonden-verenigingen om samen DNA programma’s  uit te werken die de rasstandaarden ‘vertegenwoordigen’.

dna1.jpgMMI Genomics biedt een aantal DNA onderzoek diensten/producten aan: Het ‘Canine Heritage™ Breed Test‘-product levert wetenschappelijk inzicht naar de ras-samenstelling van een hond. Met een kleine ‘DNA CheekSwab™’ (uitstrijkje van speeksel aan de binnenkant van de kaak) identificeert de test de voornaamste rassen waartoe de hond behoort. Dit onder de voorwaarde dat het ras behoort tot de lijst van gemapte soorten. 39 werden er reeds bepaald, waaronder de meeste voorkomende rassen zoals Labrador Retriever, Beagle en Shar Pei. Met de andere producten van het laboratorium, kan je de stamboom van de hond laten opstellen, de nauwkeurigheid van beschikbare stamboom informatie bevestigen en raszuiverheid beschermen. Wel volgens de standaarden bepaald door de American Kennel Club.

ZapDog neemt de proef op de som en heeft een ‘Canine Heritage Breed Test’ besteld. We houden je op de hoogte over het ‘proces’ én het resultaat. We zijn erg benieuwd of onze hond wel een hond is …

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: