ZapDog

Voer voor Baasjes

‘Koele’ Hond HebbeDingen

bodycooler.jpgHet is fantastisch wanneer je samen met je hond kan geniet van het zonnetje en de zomer. Maar het is ook de tijd van het jaar wanneer het risico het grootst is voor hitte-gerelateerd gezondheidsproblemen. We beleven naar alle waarschijnlijkheid de warmste lente ooit. De zomer kondigt zich ‘heet’ aan. Geen pretje voor de mens, maar nog veel minder voor een hond. Let vooral op de symptomen van een hitteslag: warme huid, spierspasmen, een afwezige blik en een erg korte ademhaling. Raadpleeg bij enig vermoeden onmiddellijk een dierenarts.  Een zonneslag kan fataal zijn.

Maar je kan er ook voor zorgen dat een zonnesteek vermeden wordt. De Aqua CoolKeeper is één van onze favoriete hebbedingen. Je dompelt de halsband onder in koud water en laat hem tien minuten liggen. Klaar is Max! De halsband blijft 2 tot 5 dagen koel, afhankelijk van de buitentemperatuur. Verkrijgbaar in de meeste dierenzaken aan €13,95.
Neem alvast een kijkje op Exclusief voor Dieren. Een PetBandana versie vind je aan €19,00 bij de shop Dierenbenodigdheden. 

De ‘Body Cooler’ hanteert hetzelfde principe: koel met water en/of door de mat enkele minuten in de koelkast te plaatsen (in de winter wordt hij lekker warm na enkele minuten in de magnetron). Verkrijgbaar via de Nederlandse (top) Hond-en-Reis stek DogsIncluded.

De Frosti Halter vul je met iets vloeibaar lekkers, leg het in de vriezer en je verkoelend hondenijsje is klaar.  €6,50 bij de Nederlandse shop happypets.nl.

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: