ZapDog

Voer voor Baasjes

De Kat bij de Hond zetten: 5 tips

katenhond.jpgHeb je plannen om een hond in het huis van je kat te introduceren? Lees onze tips en de introductie zal voor iedereen minder stressvol verlopen.

1. Geef je kat haar eigen ruimte
Of je kat nu 6 maanden of 6 jaren bij je woont, maakt weinig uit. Jouw thuis is haar thuis. Een hond in ‘haar ruimte’ kan haar erg verontrusten. Baken dus een deeltje van je woning voor haar af en zorg ervoor dat de hond er niet bij kan. Hier kan ze rustig ontspannen, slapen en een oogje in het zeil houden. 

2. Zet katten-eten en -water op een plaats waar de hond niet bij kan
Voedsel waar een kat rustig uren van kan genieten, eet je hond in twee tellen op. Zorg ervoor dat je het water en de voeding daar zet waar het makkelijk bereikbaar is voor de kat, maar niet voor de hond. Wanneer de kat zich niet veilig voelt in haar eetomgeving bestaat de kans dat ze helemaal niet eet. Na een tijdje zal je waarschijnlijk merken dat de kat water drinkt uit de drinkbak van de hond. Dit is niet ongewoon en is een signaal van de kat aan de hond: “IK ben de baas”.

3. Overweeg de nagels van de kat te laten knippen
Wanneer je hond té dicht bij de kat komt, laat zij haar ongenoegen blijken door kattengegrom en/of geblaas. Dit gaat vaak gepaard met een kattenpoot-uithaal naar het gezicht van de hond. Alhoewel dit hem zeker een lesje zal leren, kan het ook tot een bloederig tafereel leiden. Wil je dit vermijden, vraag dan aan de dierenarts de nagels van de kat te knippen.

4. Hou je kattebak ver weg van de hond
Honden houden van kattebakvulling, en liefst nog gebruikte… Bah! Wanneer je kattebakvulling gebruikt die aan elkaar gaat klitten, en jouw hond verorbert dit smakelijke goedje, dan leidt dat ongetwijfeld tot een gastrointestinale blokkade. Zorg er dus voor dat de hond niet bij de kattebak kan.

5. Wees geduldig …
Het is onwaarschijnlijk dat jouw hond en kat onmiddellijk beste vrienden zullen worden. Na verloop van tijd zal je hun gedrag tegenover elkaar zien veranderen. Probeer niets af te dwingen.
Bij sommige katten kan het net iets langer duren. De kat zal een vrij intense fascinatie ontwikkelen met jouw hond. Ze zal altijd willen weten waar hij is en wat hij doet. Dit is deels te wijten aan een angst dat de hond té dicht in de nabijheid komt. Met wat extra geduld zie je ze binnenkort misschien knuffelen in het hondenbed.

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: