ZapDog

Voer voor Baasjes

Adopteer een Greyhound

galgos.jpgTijdens de  vakantie periode piekt het aantal honden dat in asielen wordt ondergebracht. Het Nieuwsblad publiceerde recent nog een artikel over de schrijnende toestanden in het dierenasiel van Tienen.  Neem alvast een kijkje op Pets.be indien je overweegt een hond te adopteren uit het binnenland. Wil je een hond afstaan, neem dan contact op met je locale dierenasiel.

Ook in andere landen puilen de refuges uit. Met name in Spanje waar heel wat Greyhounds en Galgos (Spaanse Windhonden) worden gekweekt voor honden snelheidswedstrijden.  Weinigen worden kampioen en na 18 maanden is elke hond over zijn ‘top’ heen. Zo worden er jaarlijks duizenden afgeslacht of aan hun lot overgelaten.

De Belgische afdeling van de organisatie ‘Greyhound Rescue’ probeert hier wat aan te doen. De VZW zet zich samen met G.I.N. (Greyhounds In Need UK) in voor het welzijn aan Greyhounds en Galgos (Spaanse windhonden) en hoopt op deze manier de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Sinds de oprichting van onze VZW in 1999 vonden meer dan 4000 Greyhounds een nieuwe thuis in België en Nederland.

Voor meer info over adoptie, te adopteren honden, lidmaatschap en een overzicht van de activiteiten verwijzen we graag naar de website van GreyHoundRescue.be.

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: