ZapDog

Voer voor Baasjes

Een Hond in de Zon: 8 Tips

hondindezon1.jpgDe zomer maanden kunnen erg aangenaam zijn voor jou én voor je huisdieren. De meeste honden houden echt van het zonnetje. Onze 8 tips zorgen ervoor dat de zomer één groot plezier blijft!

  1. Bij vochtige hitte ga je best vroeg in de ochtend en later ‘s avonds met de hond wandelen. Dwing hem niet tot een spelletje voetbal tijdens de middag.
  2. Neem bij elke wandeling wat drinkwater mee. Probeer de hond zo veel mogelijk in de schaduw te houden.
  3. Ook honden houden van frisse lucht. Een ventilator op veilige afstand brengt al snel soelaas. Tip: voeg een aantal ijsblokjes aan het drinkwater toe voor je naar het werk vertrekt. Zo blijft het water wat koeler tijdens de dag.
  4. We herhalen graag dat honden niet kunnen zweten via de poriën. De tong verleent het merendeel van de interne airconditioning. Wanneer honden hijgen, werkt de tong als een ontvochter. Hoe sneller hij hijgt, des te warmer hij het heeft. Je merkt dat de tong dan verder uitgerold wordt, wat aantoont dat de airco op ‘hoog’ draait.
  5. Alle ‘onbehaarde’ delen van het lichaam van een hond (oren, buik, onderkant poten, …) zijn vatbaar voor zonnebrand. Honden met een korte vacht lopen een groter risico. Best geen mensen-zonnelotion gebruiken, want een hond kan best ziek worden wanneer hij de crème van zich af wil likken. Vraag aan je dierenarts voor een aangepaste zonnecrème. Ook bij Doggles en Uvet Sunscreen for Pets vind je zonnelotion.
  6. Parasieten houden van de zomer maanden. Zorg ervoor dat de hond beschermd is tegen hartworm en vlooien.
  7. Tijdens de zomer kan je je hond wassen in de tuin met de tuinslang (geen Karcher hoge druk!). Gebruik geen koud, maar lauw water.
  8. Laat je hond nooit achter in de wagen op een hete of zelfs warme dag. De binnentemperatuur kan stijgen zoals een oven en jouw hond kan op korte tijd sterven aan een hitteslag. Laat hem thuis wanneer je niet zeker weet dat je hem de nodige ventilatie kan bezorgen.

Geniet van de zomer!

Advertisements

1 Comment»

  yvette wrote @

ben op deze site gekomen via de nieuwsbrief kc-kennemerland, en kan hier heel veel tips op doen,bedankt.Ik zet jullie met graagte in mijn links, omdat honden mijn hart hebben.
yvette


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: