ZapDog

Voer voor Baasjes

Dieet Pillen voor Honden

slentrol1.jpgOnderzoek wijst uit dat 25% van alle honden aan overgewicht lijden. Voor verontruste baasjes is er nu een nieuw hulpmiddel op de markt: dieet medicijnen voor honden. 

“Pharma gigant Phizer’s Slentrol reduceert de eetlust van Robuste Roxy en vermindert de vetopname”, zegt het Amerikaanse Voedselagentschap.

“Dit leidt tot een betere behandeling voor verschillende kwalen bij dieren, want honden obesitas neemt exponentieel toe, ” zegt Stephen Sundlof, dierenarts en hoofd van het Centrum voor Veterinaire Medicijnen. “Dierenartsen weten dat dikkere huisdieren een hoger risico lopen op de ontwikkeling van aandoeningen zoals cardiovasculaire ziekten, diabetes of gewrichtsproblemen.”

Wat indien baasjes merken dat Slentrol resultaat oplevert bij de hond, en zelf naar het medicijn grijpen? Blijkt dat het Voedselagentschap hier rekening mee hield … Naast de traditionele opschriften (Niet voor gebruik bij mensen. Buiten bereik houden van kinderen.), lijst het eveneens de volgende fysieke reacties bij mensen op: ‘zwelling van het abdomen, buikpijn, buikloop, hoofdpijn, misselijkheid en braken.’

What’s next? Wij denken er het onze van en verwijzen graag naar alternatieve oplossingen opgesomd in ons artikel “Hoe Help je een Hond Gewicht te Verliezen”?

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: