ZapDog

Voer voor Baasjes

Honden in het Uitstalraam

asiel.jpgDe Vlaamse kranten Het Nieuwsblad en Het Volk melden vandaag dat het Internet het makkelijker maakt voor baasjes om zich van hun dieren te ontdoen. “Baasjes dumpen massaal hond en kat op het internet“, titellen de dagbladen. De kop in De Morgen luidt dan weer ‘Meer huisdieren te koop via internet in vakantieperiode’.

De populaire koopjessite 2dehands.be zag de laatste weken het aantal ‘beschikbare’ dieren danig toenemen. Het aantal honden en katten is op korte termijn verdubbeld. In totaal zouden er meer dan 10.000 zoekertjes zijn.  De Morgen contacteerde een aantal adverteerders waarbij niet iedereen de ‘verkoop’ weet aan de vakantieperiode. 

De Belgische asielen zijn niet langer in staat alle huisdieren te herbergen. Ook zij wijten de toename aan onder andere de toegelaten handel van dieren via het Internet. Uit een artikel in De Standaard blijkt dan weer dat de strengere wet op het dierenwelzijn (van kracht vanaf 2009) wel de klassieke handel via dierenwinkels aan banden legt, maar niets doet om de online commerce aan reglementeren. De zelfstandigen organisatie Unizo vraagt verbeterde controles.

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: