ZapDog

Voer voor Baasjes

Een Hond op een Auto Dak

De Amerikaanse Republikeinse politicus Romney – kandidaat voor het presidentschap in 2008 – kwam in opspraak na een interview in de Boston Globe.  Hierin gaf hij toe dat hij toe dat hij 20 jaar geleden tijdens familie vakanties de hondenkooi vastbond op het autodraagrek.  Niet zonder dat ook de Ierse Setter Seamus erin moest plaatsnemen … Seamus oncomfortabele positie werd gekenmerkt door aanvallen van buikloop die tijdens een pitstop keurig werden afgespoeld.


Amerikaanse Dieren Rechten Organisatie PETA reageren verontwaardigd. Een blog campagne werd opgestart om zo veel mogelijk kiezers te informeren over het incident. Blijkt zelfs dat de wetgeving in de staat Massachussetts baasjes verbiedt een hond op een onmenselijke manier op of in een auto te plaatsen.

Romney stelt dat de hond hield van de ‘winderige’ reisjes en dat in die periode andere eisen naar hondencomfort van toepassing waren. De politieke analysten oordelen echter dat het gesprek een veel grotere invloed kan hebben dan de campagne adviseurs van de voormalige gouverneur laten geloven.

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: