ZapDog

Voer voor Baasjes

Hoe Adopteer je een Gezonde Hond?

adopteer_een_hond.jpgEen hond adopteren moet een fantastische ervaring worden voor zowel de hond als alle leden van de familie. Met een goede verzorging, de nodige aandacht en erg veel liefde zal hij immers vele jaren in het gezin doorbrengen. Daarom is het niet enkel belangrijk de juiste hond te kiezen, maar ook een hond die gezond is. We helpen je graag op weg.

Ben je er zeker van dat iedereen een adoptie hond wil? Een hond uit een asiel heeft vaak traumatische ervaringen achter de rug, en vergt daarom een extra dosis aandacht en liefde. Iedereen in het gezin zal zijn of haar steentje moeten bijdragen.

Een hond adopteren is geen impuls aankoop; beslis op voorhand of je een grote of kleine hond wil, of het een pup of volwassen hond moet zijn en hoeveel tijd je aan de hond kan spenderen. Lees het ZapDog artikel “Hoe kies je een hond die bij je past” om uit te zoeken naar welk type hond je op zoek bent.

Heb je een lijstje klaar? Surf naar www.pets.be en identificeer een paar honden die aan de voorwaarden voldoen.

  1. Contacteer het asiel waar de hond verblijft en maak een afspraak.
  2. Tijdens het bezoek aan het asiel kijk je best eventjes rond; zo weet je of de hond deze moeilijke periode in een propere en veilige omgeving heeft doorgebracht.
  3. Vraag naar alle informatie die over de hond beschikbaar is: medisch, gedrag, wanneer/waar gevonden, leeftijd, …
  4. Laat eerst één lid van de familie met de hond kennis maken. Geef de hond de tijd naar je toe te komen. Doe een leiband om en neem de hond uit voor een wandeling in de tuin van het asiel.
  5. Daar probeer je de hond te strelen terwijl je hem prijzend toepraat. Test de kennis van een aantal basis bevelen (“zit”, “lig”,  …). Introduceer de hond bij de andere leden van het gezin. Hij mag niet grommen met ontblote tanden en niet uithalen naar een arm of been. Alhoewel we kunnen aanvaarden dat de hond zenuwachtig is, moeten de oortjes en de nekharen na een kwartiertje een normale positie aannemen.
  6. Heldere ogen, een blinkende vacht en propere oren duiden op een goede gezondheid. Kijk na of de hond geen gezwellen vertoont, niet hoest en geen huidaandoeningen heeft. Laat hem eventjes los rondlopen en kijk of hij niet mankt.
  7. Verkocht? Vul alle papieren in en neem de nieuwste aanwinst van de familie mee naar huis.

Hou het rustig de eerste dagen.

Om medische problemen uit te sluiten, breng je best zo snel mogelijk een bezoekje aan de dierenarts.

  

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: