ZapDog

Voer voor Baasjes

Hoe kies je een Mini Ras Hond?

minihond.jpgMiniature hondenrassen zijn populairder dan ooit. Omwille van hun kleine gestalte passen ze beter in een appartement, of huizen met een kleine tuin. Bovendien zijn ze – theoretisch – makkelijker controleerbaar dan grotere rassen en goedkoper (voeding, kleinere nest, kleiner speelgoed, …). Zelfs langharige mini-honden zijn makkelijker te onderhouden dan hun grotere soortgenoten. 

Het is echter niet omdat een hond klein is dat ze minder temperament vertonen of minder actief zijn. Sommige werden gebruikt voor de jacht (Dachshund), anderen waken met luid geblaf (Tibetaanse Spaniël). De Dachshund, de Italiaanse Windhond en de Australische Terrier hebben nood aan veel activiteit en lijken ons niet ideaal voor een leven in een appartement. Een Maltezer en een Chihuahua doen het heel wat beter in kleinere leefomgevingen.  

We lijsten de meest populaire mini-rassen eventjes op:

  1. De Miniatuur Bull Terrier is een speelse familiehond. Hij houdt zelfs van vreemden, en is dus niet erg geschikt als waakhond. Houden van rennen en speelgoed, dat ze vrij snel vernielen met hun sterke kaken. Ze doen alles om hun baasje te behagen.

  2. De Lhasa Apso heeft een erg mooie vacht. Alhoewel ze een schoothondje zijn, heb ze minder nood aan voordurend geknuffel. Zoals katten zijn ze onafhankelijk en vragen ze aandacht wanneer ze er zelf zin in hebben. Erg loyaal maar ook erg koppig wat hen meer geschikt maakt voor een ervaren hondeneigenaar.

  3. De Dwerg Poedel is altijd populair geweest. Het is één van de rassen dat zich het best gedraagd. Volwassen wegen ze ongeveer 9 kilo met een schofthoogte van 28 tot 35 cm. Zoals alle Poedels is ook de Dwerg Poedel erg intelligent.
  4. De Dwerg Schnauzer weegt een 6 tot 7 kg. Dit ras is erg aanhankelijk, en is altijd kandidaat voor gekke fratsen. Ze gedijen zowel op het platteland als in de stad.

De laatste jaren zagen we de populariteit van de mini-rassen alsmaar toenemen, niet in het minst omwille van de celebrities die ze overal meezeulen in hun designer tassen. Zoals alle honden hebben ook de mini-soorten nood aan beweging, dus een diamanten hals- en leiband wordt zeker verkozen boven een Gouden Vuitton hondenhok … 

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: