ZapDog

Voer voor Baasjes

Bescherm Jezelf tegen een Honden Aanval

dazer.jpgVoor de honderduizenden die wandelen, lopen, joggen of fietsen in parken, straten of in de woonbuurten waar ze leven, is de bedreiging van een (groep) honden vaak erg reëel. Hoewel we al een aantal keren hebben aangehaald dat honden nu eenmaal bijten (“Honden Bijten“, “De Hond en de Baby“), zijn we ook overtuigd dat niet alle hondenbaasjes zich even verantwoord gedragen. Onlangs merkten we zelf dat een ouder koppel op wandel een stok bij zich droeg om zich te verdedigen tijdens een eventuele aanval van een aantal agressieve buurthonden. 

Jaarlijks worden in België minstens 90.000 personen gebeten door honden. Vermits niet iedereen medische verzorging vraagt, weet men niet zeker of dit cijfer erg waarheidsgetrouw is.

Naast het instuderen van ‘reacties’ (‘rol jezelf in een bolletje’, ‘plaats je handen over je oren’, ‘loop nooit weg!’, …), bestaan er een aantal toestellen die men als zelfverdedigings ‘wapen’ kan hanteren. We vermoeden dat de ‘pepersprays‘ in België niet op legale wijze verkrijgbaar zijn. Maar goed ook, want we twijfelen nogal aan het ‘tijdelijke’ effect.

We houden meer van toestellen die een geluid produceren met een erg hoge toon, welke niet voor mensen, maar wel voor honden hoorbaar is. Werken het best op een afstand van 4 tot 3 meter. We hebben geen verkoopspunten gevonden in België, maar de Dog Dazer II is verkrijgbaar via Amazon US.

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: