ZapDog

Voer voor Baasjes

JettyDogs: Verspringen in het Water voor Honden

hondzwem.jpgNieuw in (Amerikaans en Brits) hondenland: JettyDogs  (of DockDogs in de Verenigde Staten). Wij begrijpen de sport als “verspringen in het water voor honden”. Tijdens een wedstrijd lopen de honden hun favoriet speelgoed achterna op een steiger om vervolgens in een zwembad of vijver te belanden. Wie het verst ‘duikt’, wint.

De meest recente Britse JettyDog wedstrijd vond in augustus plaats, as laatste evenement van een honden show. 1500 toeschouwers keken toe hoe de honden in het koude water sprongen. De Britse kampoen genaamd Jumpin’ Jack Spash, was aanwezig om de overige deelnemers te tonen hoe het moest. Woordvoerster Anna Webb:  “Het is een manier om verantwoord hondeneigenaarschap te promoveren door aan te tonen hoe je honden kan trainen. JettyDog leert de hond te gehoorzamen op een speelse wijze. Bovendien kan iedereen het doen; je heb enkel een bal en een hond nodig…”.

In de Verenigde Staten is DockDogs een ware rage. Een heus wereldkampioenschap met verschillende stijlen – zoals ‘Big Air’ of ‘Extreme Vertical’ werd uit het water gestampt. Foto’s vind je hier. Na enig speurwerk hebben we geen wedstrijden kunnen vinden in het Vlaamse landschap. Wie is eerst?

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: