ZapDog

Voer voor Baasjes

Honden Erven zich Rijk

trouble.jpgDe media heeft er een vette kluif aan: de onlangs overleden New York Socialite Leona Helmsley liet een groot deel van haar erfenis (12 miljoen dollar of 8,5 miljoen €!) aan haar Maltezer ‘Trouble’ – en niet aan haar kleinkinderen … Blijkt dat deze praktijk vaak wordt toegepast in de US.

De meest gekende hondenerfgenaam is de Duitse Herder genaamd Gunther IV. Hij is 130 miljoen € waard … Hij erfde het geld van zijn vader, Gunther III, die het op zijn beurt kreeg van van de barones Karlotta Libenstein die overleed in 1992.  Er wordt aangenomen dat Gunther IV een ‘jet-setter’ bestaan leidt.  Hij heeft zelfs de Florida villa van Madonna gekocht in 2000. En in 2001 bood hij 1.500€ voor een truffel bij een veiling.

En dan is er Kalu, de chimpansee, gered uit een boom in Zuid-Afrika door Patricia O’Neill, de vrouw van een roemrijke Australische zwemmer. Bij haar overlijden krijgt Kalu haar eigendom bij Kaapstad. De waarde wordt geschat op 60 miljoen €.

Wat beweegt mensen hun successie zo te regelen? Meestal omdat de dieren een erg belangrijke rol spelen in hun leven, zeker bij ouderen. Onderzoek heeft immers bewezen dat mensen ouder dan 60 hun dieren even belangrijk vinden dan hun vrienden. De baasjes willen er zich van vergewissen dat de honden goed verzorgd blijven na hun dood.

Trouble zal verzorgd worden door Leona’s broer Alvin. Het testament bepaalt ook dat Trouble naast Leona moet begraven worden.

Advertisements

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: