ZapDog

Voer voor Baasjes

Hoe Stop je een Hond met Springen?

spring.jpgIndien je een hondenbaasje bent, dan weet je hoe ergerend het kan zijn wanneer een hond op jou en anderen springt. Vermits honden sociale dieren zijn, kunnen we het hen niet kwalijk nemen hun enthousiasme te willen tonen. Toch kan springen irriteren én zelfs gevaarlijk werken. Onze tips om het gedrag te minimaliseren:

  • Honden leren springen als pups. Het is altijd leuk wanneer een klein wezentje blij springt om je te verwelkomen na een dag op het werk. Ontmoedig springen van wanneer de pup bij je intrekt.
  • Zorg ervoor dat iedereen in het gezin én vrienden en familie dezelfde opvatting delen. Ben jij overtuigd dat een hond niet op iemand mag springen, dan moet iedereen in je omgeving jou navolgen.
  • Wanneer de hond toch springt, neem je beide poten vast, en zet ze op de grond terwijl je duidelijk en streng ‘af’ (of enig ander woord dat je met het commando wil associëren) zegt. 
  • Honden leren met positieve beloning. Wanneer de hond niet springt – waar hij het voorheen wel zou gedaan hebben – beloon je hem met streeltjes en/of een koekje. Zet je op 1 knie op zijn niveau om de beloning uit te reiken.
  • Wees consistent. Je zal het commando misschien honderden keren moeten herhalen, maar geduld loont en de aanhouder wint.

We hopen dat deze tips helpen. We horen graag jouw ervaring via de ‘Comments’ link hieronder.

No comments yet»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: